10 calitati ale partenerei ideale pe care barbatii le cauta

10 calitati ale partenerei ideale pe care barbatii le cauta

Chiar si in cazul barbatilor, cunoscuti ca fiind mai mult pragmatici si mai putin visatori, exista niste calitati pe care acestia le cauta la o femeie pentru a o considera ideala sau ca situandu-se, macar, aproape de ideal. Felul in care un barbat apreciaza o femeie incepe cu modul in care chiar ea se apreciaza pe sine si se termina la cat de mult se poate baza pe ea sa-i fie alaturi fara sa se plictiseasca. Sa nu ne scape din vedere, insa, faptul ca se mai cauta si atribute ca simtul umorului, dexteritatea in a manui armele casnice sau stiinta de a face trecerea din bucatarie in dormitor cu tot cu activarea soneriilor la instinctele de rigoare.

1. Increderea in sine

Felul in care te raportezi la tine insati iti influenteaza decisiv eul social. Chiar daca nu esti posesoarea tuturor calitatilor pe care le cauta barbatii la o femeie, invata sa te accepti si sa-ti descoperi acele atribute care, fara a face din tine o femme fatale, iti asigura succesul. Indiferent de felul lui de-a fi, barbatul va cauta o femeie pe care se poate baza. O astfel de femeie are, inainte de toate, calitatea de a sti cine este, ce poate si ce nu. Apoi, reuseste performanta de a accepta lucrurile, chiar si cele care nu-i convin si carora n-are ce sa le faca, cu umor si fara fruntea incretita. Si uite asa ajungem la cea de-a doua calitate…

2. Inteligenta

Sexul este esential intr-o relatie, nici noi nu spunem altfel, dar in afara de timpul consumat astfel, ne mai raman o groaza de ore de petrecut impreuna. Calitatea femeii alaturi de care sexul nu va deveni o rutina este aceea de a fi inteligenta. Barbatii cauta femei cu care sa poata impartasi, atunci cand au ei chef si disponibilitate, un gand sau o idee. Atunci cand sunt comunicativi, barbatii au nevoie sa li se raspunda inteligent.

3. O mica gospodina

Cat de multe alte calitati ar dovedi o femeie privita prin ochii unui barbat, aceasta tot trebuie sa aiba si ceva aptitudini de gospodina. Nu talentele unei casnice carieriste, dar trebuie sa se vada ca se descurca in bucatarie si nu e nevoie sa te uiti cu atentie pe unde calci si ce atingi cand esti la ea acasa. Fara sa caute vreo maniaca, idealul barbatilor vizeaza o femeie care sa stie si cand sa faca treaba si cand sa se relaxeze.

femeie gatind

4. Spontaneitate

Capacitatea de a reactiona la stimulii din jur intr-un fel in care sa se vada ca esti vie, cam asta asteapta barbatii de la o femeie care intruneste conditiile pentru a fi considerata ideala. Zvac si minte treaza. Fii mereu prezenta in clipa aceasta, nu te gandi la cai verzi pe pereti si vei vedea ce simplu si minunat e sa te manifesti spontan. Adica natural, fara a incerca sa impresionezi folosind vreo constructie rationala complicata.

5. Umorul

Sa razi la glumele lui, fie ele poante reusite sau de-un umor mai cazon pe care nu prea iti vine sa le gusti. Pe barbati ii uneste simtul umorului, felul comun in care se raporteaza la lucruri. Nu fi tu ursuza de serviciu care se autoexclude prin incercarea de a impune, daca nu explicit, cel putin printr-o expresie faciala rigida, imperativul seriozitatii. Un mare beneficiu al rasului impreuna este acela al crearii unei atmosfere in care sa puteti discuta si lucruri mai putin comode pe care, altfel, le-ati evita. Umorul se poate dovedi a fi chiar si un mod de abordare.

cuplu fericit

6. Senzualitate

Si ca tot vorbeam mai devreme despre sex, barbatii recunosc mai des decat noi cat de importanta e activitatea sexuala intr-o relatie. Pentru ca are nevoie de satisfactie pe acest plan, conteaza foarte mult sa il inspiri si sa-l lasi sa fie liber. Manifesta prima calitate cu care am inceput acest articol si provoaca-l. Chiar daca nu esti tu „cea-mai-cea”, nu va mai cauta in alta parte ceea ce ii poti oferi si tu acasa. (Poate asezonat cu o o gluma buna si cu o ciorbita – mai putin buna, dar totusi ciorbita!)

cuplu imbratisandu-se

7. Afectiune

Chiar daca nu ei sunt considerati a fi sexul slab, barbatii au cel putin la fel de multa nevoie de afectiune cum avem si noi. Ai grija sa-i arati din cand in cand ca il iubesti la fel de mult si in momentele lui de slabiciune. De fapt, incurajeaza-l chiar sa-si manifeste sentimentele pe care a fost obisnuit, prin regulile sociale nescrise, sa si le reprime. Barbatii sunt, totusi, niste copii mai mari, asa ca vor cauta, la femeia ideala, o mama mai mica.

8. Sprijin

Asa cum si noi vrem sa stim ca ne putem baza pe cel de langa noi si barbatii cauta femei care sa ii sustina, fie ca e vorba de sprijin material, implicare emotionala sau ingrijire, in caz de neplaceri fizice. Asta inseamna ca barbatii vad femeia ideala ca fiind una puternica si care nu asteapta sa fie hranita, culcata, si bucurata cu tot felul de dovezi palpabile de iubire. Urca-te langa el si nu cobori decat atunci cand vrei sa te joci. Fa echipa cu el si va intelege ca, pe langa femeia langa care adoarme esti si un prieten care il simte cand are nevoie de suport.

9. Onestitate

Pentru ca se pricep la vanzari, barbatilor nu le place sa fie pacaliti. Femeia ideala trebuie sa aiba calitatea de a fi onesta. In felul asta barbatul va fi sigur ca nu s-a indragostit de o himera, ci de o femeie adevarata care nu-l va surprinde cu cine stie ce adevar deghizat sau ascuns cu iscusinta. Avantajul faptului ca barbatii apreciaza onestitatea ca pe-o calitate e acela ca, primind sinceritate, vor fi inclinati sa fie si ei mai deschisi si mai onesti.

10. Bunatate

Fara a fi ultima pe lista calitatilor cu care sunt inzestrate femeile ideale in viziunea barbatilor, bunatatea se manifesta plenar si poate fi sesizata in numeroase situatii. Ba mai mult, un fel de a fi caracterizat de bunatate lasa semne vizibile chiar pe fetele purtatoarelor de astfel de manifestari. Barbatii se simt mai atrasi de femeile care se arata disponibile a da o mana de ajutor, care au initiativa unui act filantropic sau care, pur si simplu, raspund prompt la chemarea unui prieten.

 

In concluzie, hai sa fim mai bune, dar nu pentru a deveni femei ideale, ci pentru a ne bucura de viata si a-i inspira si pe ceilalti, astfel, sa faca la fel! Tu ce parare ai?

 

 

 

Share on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Tweet about this on TwitterDigg thisShare on LinkedInShare on StumbleUpon